Szépség
Cikkek

Neked is ragyog a lelked?!

A szív lélegzete, a belső emberi szépség ereje. Ha kiárad, mindenkit feltölt a lélek fénye.

Minden ember olyan szépséget hordoz magában, ami mélyebben gyökerezik, mint bármely külső vonzerő. A lelkünk az, ami fényt hoz az életünkbe, ami megvilágítja az utat a sötétségben és melegséget áraszt, amikor hideg van. Ezt a belső szépséget, s ragyogó fényt, minden ember magában hordozza, de sokan elárulják és eladják az életük során.

A lélek zene, ami harmóniában van a Szentlélekkel

Ahogy a zene egyesíti a hangokat és a dallamokat, úgy törekszik a lelkünk is az egyensúlyra, s az egységre. Szépségünk forrása e belső kapcsolatból fakad, amire ha rálelünk, a kötelék magában hordozza az örök harmónia titkát. A lelki rezdülés akkor tisztul meg bennünk, ha elindulunk a Szentlélek segítségével Isten felé. Ez az összhang az, ami igazán lényegi módon érinti meg a lelkünket, és magával ragadja egy magasabb rezgésű valóságba.

Istennel összeköttetésben, önmagunk felfedezésével együtt, megismerhetjük az elfogadás és feltétel nélküli szeretet erőforrásait. Ott rejlik benn Isten közelsége, ami akkor fogadható be számunkra, ha teljes értelmünkkel szeretnénk megérteni Isten misztikáját, ha vágyunk az akaratával megegyező dolgokat cselekedni, ha élő kapcsolatot kívánunk vele fenntartani, és gondozzuk a hitünket az életutunk során.

A szívünkből sugárzó fény

A valódi szépség nem kizárólag a külső megjelenésünkben rejlik, hanem a lelkünk mélyén tündöklő fényben. Ez a belső ragyogás az, ami megkülönböztet és kiemel minden embert a tömegből. Amikor egy ember megengedi, hogy a szeretet és az öröm áradjon belőle, a szépsége mindenkit elvarázsol és arra inspirál, hogy összekapcsolódjunk.

A szépség ereje

Lelkünk sosem áll meg, mindig mozgásban van, átalakul, tapasztal és fejlődik. Így az élet minden pillanata lehetőséget kínál neki a belső szépség kibontakozására és megmutatkozására. Az önismeret, a szeretet, az elfogadás, a bizalom, az együttérzés, az adakozás és elfogadás egyensúlya, a megbocsátás, a hit, és a fény bölcsessége, azok az eszközök, amelyek segítenek felfedezni belső értékeinket, és a szépségünket.

A szívünk ajándék a világnak

Ahogy felismerjük és elfogadjuk saját belső szépségünket, úgy leszünk képesek megosztani ezt az ajándékot a világgal. Az életünk egy gyönyörű kalligráfia, amelyet a szeretet és a tudatosság ír meg mindig, amikor megnyitjuk magunkat Isten felé, ennek minden pillanata értékes és megható. S tudom, nehéz megnyitni a szívünket Istennek, hiszen annyi mindentől félünk az életünkben. Félünk az ismeretlentől, a sebezhetőségtől, a beláthatatlan dolgoktól, ezért kontrollt tartunk, ám ez a kontroll pont a lényegtől választ minket el.

Az önátadás, és a megengedett élet organikus, mozgó, áramlásban van. Míg a kontrollált élet beszűkítő, merev, hideg és élettelenné tesz minket. Amikor átlépjük a megbocsátás és a megnyílás küszöbét, rádöbbenünk, hogy Isten mindig ott volt velünk, mindig szeretett minket. Belátjuk, hogy az életünk nehézségeit nem ő okozta, hanem a szabad akarat által pusztán csak megengedte, hogy a választásainkkal olykor önmagunk vagy mások ellen döntsünk.

A szeretet szép

Az életünk tapasztalás arról, hogy milyen az Istentelenül élt mindennapok szürkesége, a ráeszmélés arra, hogy a lelki világ Nélküle nem elképzelhető, és a visszatérésünk útja a szeretethez. Isten szeretete olyan, mint a Forrás, ami ébren tart minket, egy súlyosan terhelő világban, s mint a lelkünknek a hidegben egy meleg ölelés, amely örökké tart.

Cikket írta: Csete Nia
Egészség coach, Szupervizor

Ha szeretnél lelkileg gazdag életet élni, a személyiséged általi sekélyes nézőpontokat felszámolni, bölcsességre lelni, és nyitott szívvel fordulni mások felé: kapcsolódjunk! Lélekemelő szemléletfejlesztő beszélgetésekre várlak Balatonfüreden, vagy ha bárhol máshol élsz, Zoomon. Egyéni konzultációs lehetőségekről olvass többet itt.

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a Blogra a jobb oldali menüben, és értesítelek, ha újra írtam egy bejegyzést. Köszönöm a figyelmedet, köszönöm a szép szívedet!


Fotó: Freepik

Tetszett? Támogasd a munkámat. Oszd meg! Köszi! 🙂

Y