Szeretet

Üdvözöllek, Csete Nia vagyok
a Lélekemelő kreativitás szemléletfejlesztő közösség megálmodója

Ezentúl holisztikus szemléletű Life- és Egészség coach, szakmai önismeret- és kompetenciafejlesztő Szupervizor, Kommunikációs tréner és felnőttképzési vezető vagyok. 12 éve foglalkozom képességfejlesztésen belül egészségfejlesztéssel, holisztikus szemlélet kialakításban vezetőfejlesztéssel, és 9 éve kísérek csoportvezetőként spirituális közösségeket. Fő témaköröm sokáig a belső gyermekkel történő kommunikáció és öngyógyítás volt. Ma pedig a szeretetteli kommunikáció önmagunk és a környezetünk felé, valamint a sikeres, hiteles vezetővé válás hogyanjai szakmai kompetenciafejlesztéssel, segítő-kollégák hivatásgondozásában való kísérés, és érzelmi intelligencia fejlesztés az irányom.

42 éves vagyok, Miskolcon születtem, Balatonfüreden élek. Mindig érdekelt a létünkben rejlő lélektan és spiritualitás komplexitása. El nem múló szenvedéllyel keresem – kutatom a felnőtté válásunk során felbukkanó tanulási és fejlődési folyamatokat, motivációkat. Foglalkoztat, hogy megtudhassam egyes embereket mi késztet a tanulásra felnőtt korban, míg másokat mi nem. Érdekel, hogy milyen felnőttkori tanulási típusok vannak, és hogyan segíthetem a különböző módon tanulókat. Tudom, hogy a személyiségünk élethosszig formálható és önművelésre képes marad az élete során végig! Hiszem, hogy akkor mondhatja magát valaki sikeresnek a magán és szakmai életútja folyamán, ha jellemének vonásaiban, magatartásában, reakcióiban, meggyőződéseiben is permanensen tud fejlődni, differenciálódni, és nemesedni. Önmagáért és másokért lelkesedni, felelősséget vállalni és tenni képes; azért, hogy aktív és hasznos tagja legyen a társadalomnak. Ehhez, többek között az önismereti munkán, és a világunk mélyebb megismerésén át vezet az út. Ezekért a gondolatokért léptem a segítő pályára.

Életutam

Daganatos, leukémiás gyermekosztályon indult a munkásságom, ápolónőként 22 évvel ezelőtt. Nővérként pszichológusnak készültem, szerettem az ápoláslélektant, és a személyiséglélektannal kapcsolatos tantárgyakat. A munkában jobban érdekelt a gyerekek és szüleik lelkivilága, mint a citosztatikumok összetétele, vagy az ápolási teendők. A 12 órás műszakok után ott ültem az anyákkal a gyermekágyak szélén, kerestem velük a ‘miértekre és hogyanokra’ a válaszokat, az okokat, összefüggéseket, és lehetséges lelki megküzdési stratégiákat a fájdalmaikra. Vigasztaltam, támogattam őket. Végig kísértem a gyerekeket utolsó útjukon, és hagytam, hogy belém kapaszkodjanak a veszteségben szenvedő szülők. Erős voltam. Nem rémisztett a kórtan, a biológia, a fiziológia, a betegségek, a lelki mélységek, sem a halál.

Emellett az évek során, figyelemmel kísértem a kolléganőim nehézségeit. Láttam, milyen embert próbáló feladat egy-egy kis beteg mellől hazamenni a saját gyermekeikhez. Sokat tűnődtem azon, hogy vajon mi segít ezt csinálni egy egész életen át? Miként tudnak ennyiszer megújulni? Honnan vannak erőforrásaik? Majd a figyelmem arra irányult, hogyan lehetne az érzelmileg megterhelő osztályokon segíteni az esetfeldolgozásokat, a lelki és mentális tehermentesítéseket. Megfogadtam magamnak, hogy továbbtanulok, és utána visszamegyek az egészségügybe, támogatni a munkahelyi lelki terheket az orvosoknak és ápolónőknek: ezért lettem Szupervizor. 

Szakmai vonalon ezután különféle szakterületeken lett terepkompetenciám. Kipróbáltam magam sok mindenben, ami hozzájárulás lehetett a céljaimhoz. Voltam recepciós egy szállodában, dolgoztam a banki szektorban, majd szervezetfejlesztőként képeztem bankárokat, sok évig szolgáltam non profit területen önkéntesként olyan alapítványokat, akiknek célkitűzéseivel azonosulni tudtam.

Később vállalkozóvá váltam, nyitottam egy saját életmódközpontot, és az egészségfejlesztési programjaim megalkotásával, megvalósításával foglalkoztam a lakosság számára. Ezután számtalan társadalomfejlesztő projektet menedzseltem, s miután magam is vezetővé váltam, más vezetők tanácsadója lettem. A lélektant nem tévesztettem szem elől, de az álmomat, a pszichológiai tanulmányokat végül elengedtem, mert úgy éreztem kifutottam az időből. Tapasztalatokkal teli utak után, érett felnőttkorban jöttek csak az egyetemi évek, és a kései önmegvalósítás. Első diplomámat 2012-ben a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán, Andragógusként kaptam. Tudatosan választottam ezt a szakot felnőttképzési szervező szakiránnyal. Benne van minden, ami számomra értékes és érdekes a fejlődéssel, a felnőtt emberek fejlesztésével, tanulásának támogatásával kapcsolatban. A diplomát követően újra a bölcsészeti tudományok felé vettem az irányt, és felvételt nyertem Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológia Intézetének Szupervizor szakirányú képzésére. Ahol végre azért kezdhettem el tanulni, hogy visszamehessek az egészségügyi dolgozókhoz, és segíthessem őket a szakmai életútjuk gondozásban. 2016. júniusában másoddiplomámat ezen az egyetemen szereztem meg. Sok éve lelkesen dolgozok Szupervizorként azon, hogy minél több humán területen dolgozó szakember életének része lehessen általam is a szakmai kísérés. Forprofit területen pedig szervezetfejlesztésben főleg vezetőkkel, menedzserekkel és teamekkel működök együtt szakmai személyiségfejlesztésükben.

Miben tudok még segíteni?

Az egyetemi tanulmányaim mellett további fakultásokon vettem részt: táncterápiás – mozgásmeditációs megközelítések, hipnoterápiás intervenciók, rajz elemzés, relaxációk. Valamint további végzettségeket szereztem: Life coach, Egészség coach,  Szervezetfejlesztő coach, Kommunikációs tréner, Aromaterápiás konzulens. Energiagyógyászati képesítéseim: Reiki, Univerzális Energia közvetítése Luong Minh Dang mester Univerzális Energia Iskolájának (SHY) útmutatása alapján, Access bars facilitátor, Kineziológia – One Brain módszer, Munay-ki szertartásvezető. Ám, energiagyógyászként nem dolgozom, ezeket csak azért tanultam meg, hogy minél nagyobb képet kapjak arról a csodálatos Lényről, akik lelkünk mélyén vagyunk.

Vezetett meditációkat, relaxációkat gyakran tartok, programjaim célja mások számára is lehetővé tenni a kilépési lehetőséget a mindennapi rohanó körforgásból, és belelépni a belső csendértékünkbe. Az általam vezetett meditációk során a dualitástól az Egységélmény felé haladunk. Hívószavak: feltétel nélküli szeretet, elfogadás, együttérzés, ítéletmentesség, őszinteség, kegyelem, megbocsátás, összetartozás, belső csend, szívtér nyitás, pszichospirituális gyógyulás. Miközben megtapasztaljuk a gondolatnélküliségben a Jelenlét élményét, kapcsolódunk önmagunkkal, majd egymással is. Ebben a térben belső béke, és csend élmények történhetnek, melyekkel hozzájárulhatunk napjaink globális felemelkedéséhez. A Meditációk nevű menüpont alatt megismerkedhetsz a hangommal. 

Hálatelt szívvel élek

Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik bármely szakterületemen kísérőjüknek választottak. A lelki életükbe való betekintéssel megmutatták számomra a legszebb misztikát aminek mi emberek részesei lehetünk. Köszönöm! És annak a nővérkének is mindig hálás leszek, aki egykor voltam. Az ő ambíciói nélkül nem léphettem volna erre az útra, amin mások segítőjévé válhattam. 

Az egyéni fejlesztések mellett tanulócsoportok is elérhetőek velem. Rendszeresen tartok önismereti jellegű felnőttképzéseket, segítő kollégáknak továbbképzési kurzusokat, s jelenleg saját felnőttképzési központom megvalósításán dolgozom.

Szabadidő

Munkásságom mellett verseket írok, és spirituális történeteket. Ha van kedved ismerd meg ezt az oldalamat is és látogasd meg a kreatív honlapomat

20 éves koromtól része az életemnek az önkéntesség. Mindig ott vagyok valamelyik alapítvány életében segítőként. Fontos számomra a szolgálat, a közös jó cselekedetek, összefogás, és önzetlen támogatás ereje. Jelenleg a barátaimmal együtt egy saját társadalomfejlesztési projekten dolgozunk.

Magam szakmai kompetenciahatárait, hivatásszemélyiségemet saját élményű, rendszeres szupervízióban gondozom. Mentálhigiénémet, lelki harmóniámat mindennapi Transzcendentális Meditációval tartom fenn.

Az online „találkozás” mint első benyomás fontos mások szemüvegén át is, nem csak a saját magamén. Nézd meg mit mondanak rólam a klienseim, akik részt vettek már a programjaimon. Olvasd el a véleményeiket itt.

Y