Life coaching Veszprém

 Önszeretet fókuszú életvezetési tanácsadás
Önelfogadást célzó önismeret
– Life coaching –

Ismerni, érezni és önazonosan élni át saját magunkat talán mindannyiunk vágya. Ahhoz, hogy eljussunk a szabad önkifejezésig, az önátadott transzparenciáig, és úgy merjünk élni, ahogy valóban szeretnénk, nagy utat szükséges megtenni. Ezt nem oldják meg a materiális célok, mint házat építeni, autót venni, befizetni a nyaralást stb. A külvilág és annak céljai, ha egy életen át prioritást élveznek, eltávolíthatnak a valós lelki szükségleteinktől. Test-lélek-szellem vagyunk, s nem pusztán csak testek, amik anyagi jellegű célok megvalósítására születtek.

A szíved intelligenciája képes megmutatni neked, hogy mi miatt vagy itt az életedben. Segít megoldásokat találni az élethelyzeteid során felmerülő konfliktusokra, és a belső vívódásaidra is. A gondot gyakran az okozza, hogy a kudarcaink, csalódásaink során lekapcsolódunk a lelkünkről. Szívünket beburkoljuk a sebeink miatt kialakított falakkal, és öntudatlan szerepeket kezdünk játszani azért, hogy megvédjük magunkat a további fájdalmaktól. Ha hasonlóval küzdesz, olvass tovább!

A szívbeli élet egyféle lelki hagyomány

A szívközpontú élet segíti az erőszakmentes szeretetteli kommunikációt, a realitás észlelést, a mentális és a lelki egyensúlyt, harmóniát, bölcsességet. Teret ad a valódi egymásra figyelésnek, szeretetteljes egymáshoz viszonyulásnak. A lelked őrzi mindazokat a szakrális tradíciókat, melyek az önálló és egészséges életvezetés szükséges, fontos és hatékony elemei. Általuk le tudod engedni újra a falaidat, és vissza tudsz térni a szeretethez.

Szeretet mások felé
A szeretet teret ad az elmélyült emberi kapcsolatoknak.

A saját szíved ereje kivezethet az agyalásból

Ahhoz, hogy tapasztalhassuk a lelki élet gazdagságát, a mindennapok örömeit, az őszinte emberi kapcsolatokat, bőséget, szépséget, harmóniát, megtanulhatjuk bizonyos képességeinket aktivizálni (szükség esetén fejleszteni). Ezeknek a képességeknek a hiánya rombolhatja a humánus világképünket, amelyen keresztül nézünk magunkra, egymásra és az életre.

Figyelmünk és gondolkodásunk szépséget és pusztítást is teremthet az életünkben. Amikor elkezdünk együtt dolgozni, a klienseim közül sokan szenvednek a világban (olykor a családjukban is) mára kellően elburjánzott kritikától és a romboló hatású kommunikációtól. Ami lassan, és módszeresen öli a lelküket. Ám, ahogy megtanulnak szeretetteli módon, pozitív figyelmet szentelni a belső impulzusaiknak, az önszeretetük személyes menedékükké válik a világban, amely megszállottan a rosszra összpontosít. Képessé válnak kiállni magukért, kifejezni a szükségleteiket, szeretettelien konfrontálni.

Az önelfogadást célzó önismeret, és az együttérző figyelem a gyógyulásról szól. Amikor megtanulod szeretni magad, az élethelyzetek hepehupájának szükségszerűségét a tanuláshoz, a bölcsességet, és a felismerését a téged is körbeölelő isteni kegyelemnek, akkor érzelmileg meggyógyulsz. S meglepődhetsz azon, hogy a teljes és megelégedett élet mi minden csodás célkitűzésre késztethet.

Ez a szíverő, amit együtt gondozni tudunk:

-lélekközpontú érzékelés, szeretetteli gondolkodás, saját gyengeségeid elfogadása, önegyüttérzés, önszeretet, önelfogadás gyakorlása,

-empátia nyújtása másoknak, könyörületes viszonyulás mások hibáihoz, a megbocsátás képességének elsajátítása, kegyelmes és humánus hozzáállás az emberekhez, akikkel együtt haladsz az élet nevű utazásban,

-a még nagyobb szeretetviszonyulásban való megérintődés, spirituális lénységed felfedezése, lelked kapcsolatának megismerése Istennel, s az isteni szeretet felé fordulás.

Ezek nem sorrendi lépcsők, hanem dimenziók, amiben velem tudsz gondolkodni magadról, másokról és a Teremtőről, Univerzumról, Transzcendensről, vagy amiben te hiszel. Nem egy dogmatikus irányt szeretnék átadni neked, csak az utat mutatom meg merre találod a saját hited szerinti, élő, belső összeköttetést a Természetfölöttivel. Azért, hogy kapcsolatba kerülhess a személyiségeden túl a lényed komplexitásával.

Együttérző figyelem nyújtása és képességfejlesztése

Life coachként a specifikációm az önegyüttérzés, gyengédség, önreflexiós képesség fejlesztése. A megengedett életre hangolódás segítése, a hajszolt élet helyett. Az együttérző figyelem képességének kialakítása, amit az ülések során én is nyújtok neked. A befelé fordított szeretetteljes fókusz megtanítása a lelki viszonyuláshoz, az elemző- értő mellett.

Coaching Veszprém
Az önegyüttérzés egyben visszatérés a szeretethez is.

Segítek meglassulni magadhoz, amikor valamilyen önkonfliktusban, kihívásos élethelyzetben, esetleg gyógyulási folyamatban vagy. A kritikus, szeretetlen, zárt és hideg gondolkodási szokásokat megpróbálhatjuk leváltani; együttérző, megengedő, nyitottra hangolódó, és önmagaddal érzelmi kapcsolatban levő attitűdre.

Önszeretet a vezetői életben

A humánus beállítottság, lelki értékrend, szervezeti küldetéstudat egy vezető életében önmaga szeretetéből, önelfogadásából és önismeretének mélységétől függhet. Szellemi összeköttetésben lenni, érték alapú cégkultúrát építeni, tudatos és önreflektív vezetővé válni, egészségesen reagálni és viszonyulni a munkatársakhoz, partnerekhez belső erőforrás lehet. Elavult napjainkban már az a gondolkodás, hogy a szakmai élet terébe nincs helye a szeretetteliségnek, transzparenciának vagy önmagunk őszinte felvállalásának. Vezetőként is nyújthatunk szívbeliséget, vallhatunk holisztikus szemléletet, és végezhetjük a hivatásunkat szolgálatként.

Elvégre mindenki, akit a jó Isten vezetői kvalitásokkal áldd meg, az szolgálatot végez hajóskapitányként azért, hogy a rábízott hajókat biztonságban, sikerrel átjuttassa a tengeren újra, meg újra. Úgy, hogy a legénység összes tagja méltó és szívélyes bánásmódban végezhesse a munkáját, ami során egészségesek, stresszmentesek és lélekben épek maradhassanak. Mindamellett, hogy legyünk-e tudatos vezetők sokkal inkább az a kérdés, hol vannak a szakmai személyiségünk határmezsgyéi a megvizsgált feltételekben, holisztikus lehetőségekben, s belőlük mit, meddig és hogyan éljünk át/meg a munkahelyen.

Önszeretet a segítői szakmában

Nekünk segítő foglalkozású szakembereknek kiemelten fontos a saját élményű, rendszeres önismereti munka. Önreflexiónk lendületben tartása az egyik legszükségesebb feltétel, mert sokat tehetünk ezzel a klienseink lelki védelme érdekében, és a saját mentálhigiénénkért is. Önmagunk szeretetteli elfogadása, erősségeink s gyengeségeink feltárása, szakmai kompetenciahatáraink megismerése, és a szeretetteli együttérzés megtanulása magunk felé, biztonságot nyújtó energetikai és lelki állapotba hozhat minket, amikor dolgozunk.

Így tudunk tiszta és neutrális teret tartani a hozzánk fordulóknak, hogy lelki biztonságban érezhessék magukat mellettünk. Munkánk tárgya a saját személyiségünk, lelkületünk és szellemi bölcsességünk, intuíciónk, ezért önmagunknak is tartozunk azzal, hogy gondozzuk mindazt, ami által hivatásban és szolgálatban lehetünk.

Hogy tudunk együttműködni?

Személyesen Balatonfüreden, és Veszprémben tudsz velem találkozni. A praxisom azonban országos, ezért Online ülésekre is jelentkezhetsz, melyek Zoom alkalmazáson keresztül zajlanak. Egy alkalom 1,5 órás, 2-3 hetente érdemes találkoznunk.

Az önfejlesztő belső munka folyamat jellegű, ezért érdemes az életedben egy-egy hosszabb időszakra elköteleződnöd a tanulás mellett. Ha összeszoktunk, megismertelek és hatékonynak érzed az együttműködésünket, később jöhetsz ritkábban, vagy eseti jelleggel, amikor elakadásod van. Ám az elején érdemes időt áldoznod önmagadra, hogy kialakuljanak az eredményekhez vezető képességeid, rutinjaid.

Terápia, kezelések, rehabilitáció

Coachingon való részvétel nem helyettesít semmilyen orvosi tanácsadást, sem lelki sem mentális sem fiziológiai terápiát, de azokat kiegészítheti. Ahol mélyebb elakadást találok, amihez nincs kompetenciám, szívesen segítem tovább a klienseket pszichológushoz, vagy terápiába.


Más kihívásod is van? Nézd meg itt, hogy miben tudok segíteni még neked.


A Blogomban még többet olvashatsz a szolgáltatásaimról, ha valamelyikre úgy érzed neked is szükséged lehet. Vagy, ha el is döntötted, hogy szeretnél velem tanulni magadról ne habozz, keress meg!

Kapcsolatfelvétel:

csetenia@gmail.com  +3630/857-65-07

Y