Isteni szeretet
Cikkek

Isten úgy szeret, ahogy vagy!

Az önelfogadásban Isten fontos szerepet játszik, olvasd el miért!
Ő az, aki szeretetteljesen alkotott meg minket, és mindenkivel mélyen törődik akkor is, ha fura dolgokat csinálunk. Amikor épp nem szereted önmagad, nehéz lehet elfogadni a saját értékeidet és megtartani a méltóságodat az egód ostroma alatt. Ilyenkor talán nem is gondolsz arra, hogy Isten gyermeke vagy, hanem ráfókuszálsz valamilyen általad elfogadhatatlan hibádra, vagy vétségedre. Tehát a személyiségeddel, egóddal, ítéleteiddel nézel magadra, és nem lélekként, aki méltó a szeretetre úgy ahogyan van.

Csak olyan gondolatokat tarts meg, amelyekkel Isten is egyetért!

A spirituális szemlélet által, az önelfogadásodban való belső munka során lehetőséget adsz magadnak, hogy felismerd és elfogadd a lelkedet, Isten szeretetteli teremtményeként. Így a személyiséged mellett, a lelked is részt tud venni a belső fejlődésben, és nem ragadsz bele csupán abba, ahogyan gondolsz épp magadra. Megtalálhatod az örömöt és boldogságot azzal, hogy az Ő szeretetére támaszkodsz az életed minden pillanatában. Akkor is, amikor az árnyékodból kigomolygó önbántalmazó gondolatfolyam fókuszba rakná a teljes jellemed megszégyenítését. Méltatlan így bánni magaddal, fordulj vissza, térj vissza a szeretethez, arra biztatlak.

Sosem késő! Engedd, hogy a Mindenható szeretete átöleljen, és ennek fényében, kíséretében érintsd meg szelíden mindazt, ami nem tetszik magadban. Lehet így is fejlődni! Úgy, hogy először biztonságba helyezed a lényedet a spirituális szemléletben, és megtanulod az önegyüttérzést, könyörületes önmagadról gondolkodást. Ez kivezet az önelfogadási nehézségek útvesztőiből, és könnyebbé válhat a magad felé megtett út.

Isten szeretete olyan, mint egy lágy szellő, ami átöleli az egész lényedet

Érezheted a szívedben, amikor valaki rád mosolyog, amikor a pénztáros kedves szavakkal köszönt, amikor a buszsofőr jó utat kíván, amikor valaki előre enged egy ajtónál. Az Isteni jelenlét áthat minden pillanatot és ott van a mindennapi csodákban. Akkor főképp, amikor elindulsz önmagad elfogadása felé.

Az Ő szeretete csodálatos, végtelen, elfogadása örök, feltétel nélküli és mindig velünk van, akár boldogságban úszunk, akár szomorúságba burkolózunk. Egyetlen pillanat sem telik el anélkül, hogy szeretetének az áldásait ne tapasztalhatnánk meg, legfeljebb nem figyelünk oda. Az életünkben rejlő csodák és ajándékok mind az Ő kegyelméből származnak. Ő az, aki mosolyt csal az arcunkra egy gyönyörű naplementénél, vagy éppen vigaszt nyújt egy nehéz pillanatban. Szeretetében mindig otthon érezhetjük magunkat, és sosem vagyunk egyedül.

Amikor szeretetlenül vagyunk, lekapcsolódunk a Forrásról

Amikor nem szeretjük magunkat, az önkritika és az alacsony önbecsülés elnyomja az isteni szeretet átjárását a szívünkben. Az egó az önostorozás és a negatív gondolatok leple alá rejti a végtelen szeretetet, amit a Mindenség áraszt felénk. Úgy érezzük, hogy nem vagyunk méltóak a kegyelemre, s emiatt nem látjuk meg a szeretet és megbocsátás lehetőségét. Miközben saját ítéleteink súlya alatt önmagunkra mérjük az elválasztottság, kirekesztettség, önmegszégyenítés csapásait.

Önelfogadás
Ha elfordulunk magunktól, nem láthatjuk az értékeinket.

Amikor szomorúak vagyunk, vagy más nehéz érzéssel terhesek, akkor az érzelmi fájdalom elhomályosítja a lelki tisztaságot, és nehezen tudjuk érzékelni Isten jelenlétét az életünkben. A lélek ilyenkor beleragad az anyagi valóság valamelyik illúziójába, és tévesen személyiségnek hiszi önmagát.

Fontos megértenünk, hogy a szomorúságunkban, kudarcainkban Isten szeretete és jelenléte változatlan minőségben körülvesz bennünket, és támogat minket az átlendülésben. Ami miatt ezt ilyenkor nem érzékeljük, az nem az Ő ottlétének hiánya, hanem az egónk a saját gondolkodási mechanizmusa miatt elválaszt minket a szeretettől.

Az önismeret és a lelki gyakorlatok segíthetnek az önelfogadás és a szeretet megtapasztalásában. Az önvizsgálat, önreflexió során jobban megérthetjük, miért érezzük úgy, hogy nem vagyunk méltóak valamire. A lelki gyakorlatok pedig, mint a meditáció, a kontempláció és az imádság, lehetővé teszik, hogy időről időre elcsendesedjünk, és érezhessük Szentség áldásait a szívünkben, majd bizonyos idővel az elménkben is.

Szeretnél egy gyakorlatot, ami segít megélni Isten szeretetét?

A gyakorlatok, rutinok segítenek abban, hogy éber maradj a szeretetre a szívedben. Engedj meg magadnak mindennap 20 percet, amikor elengeded az agyalást, és keresed a belső nyugalmat. Némítsd le a telefonod, kérd meg a szeretteidet, hogy erre a kis időre ne zavarjanak. Helyezkedj el kényelmesen, hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket. Szép lassan vidd befelé a figyelmed úgy, hogy elindulsz a külső zajoktól a belső testérzetekig. Amikor már csak a légzéseden pihen a figyelmed, képzeld el, hogy Isten végtelen szeretete körül leng téged, mint egy lágy, meleg ölelés.

Ezt a szeretetet keresd először a szívedben úgy, hogy idézz fel három embert, akit nagyon szeretsz. Éld át az irántuk érzett gyengédséget, és hálát. Érezd, hogy általuk Isten is itt van a szívedben. Érzékeld, ahogy ez az érzés átjárja minden sejtedet, békét és nyugalmat áraszt benned.

Engedd el minden terhedet és aggodalmadat. Ha felmerülnek egyéb gondolataid mindig térj vissza a légzésed követéséhez, és a szívedben lévő gyengédséghez. Lélegezz bele a szívközpontodba, és gondolj a szívednek kedves emberekre. Mosolyukra, nevetésükre, lényükre. És engedd, hogy Isten betöltse ezeket a pillanatokat önmagával.

Majd gondolj a saját életedre, és adj hálát érte Istennek, és a szüleidnek. Ha ez nehézséget okoz, keress meg, és beszélgessünk az érzéseidről. Segítek feloldani az útban álló küzdelmeidet, és közelebb lépni ezzel a gyakorlattal a szeretethez.

Önszeretet
Ha magunk felé fordulunk, megtalálhatjuk mi mindenért vagyunk szerethetőek.

Kérlek, ne feledd, hogy Isten szeretete mindig ott van, még akkor is, amikor nehéz időszakon mész keresztül. Az elfogadás és az önszeretet az a lehetséges út, ami megnyitja az isteni kegyelem kapuját, és hozzásegít bennünket a boldogsághoz és a belső békéhez. Aki belül megelégedett életet él, a saját tudatosságával hozzájárul a világban létrehívható kollektív szeretethez és világbékéhez is.

Talán néha kicsinek tűnik az életünk a világmindenséghez képest, mégse feledd a mustármag jelentését, hogy egy egészen csekély hit, hegyeket mozgathat meg! Úgyhogy higgy, például abban, hogy saját magad megszeretése hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb békétlenség legyen körülötted, és mindannyiunk körül.


Szeretnél még többet olvasni tőlem, Istenről? Nézd meg mit írtam még ebben a témában.


Ismered A csodák tanítása című könyvet? Istenről, a megbocsátásról, és a szeretetről szól. Ha elolvasod, bármilyen borongós gondolkodásból visszafordulhatsz a szeretet felé. Nézd meg miről szól még a könyv, és ismerd meg a könyv klubot is amit vezetek. 


Fotók: Freepick

Tetszett? Támogasd a munkámat. Oszd meg! Köszi! 🙂

Y