Referenciáim

Visszajelzések rólam 

 • Egyszerű, a mindennapokba könnyen beépíthető apró tippek, mély elfogadás, a régi, az ismert megtekintése új szemszögből, bölcs gondolatok, amik a szívhez vezetnek. Úgy kísér, mintha ott sem... Olvass tovább

  Fiametta Sophos Avatar Fiametta Sophos
  2023.05.28.
 • Az önismereti utamon, egy programon való részvétel által vált Nia tanítómmá, vezetőmmé. Az első találkozásunk előtti megkeresésekor nyújtott odafordulása, érdeklődése, nyitottsága, meghatározó volt számomra. A folyamat... Olvass tovább

  Rita Olasz Avatar Rita Olasz
  2023.05.25.
 • Szakmai kompetencia fejlesztésre jártam Niához. Ez a féléves folyamat nagyban segített abban, hogy szeretetteljes legyek magammal és a környezetemmel egyaránt. A munkahelyi nehézségeimet könnyedén feltártuk, a... Olvass tovább

  Csilla Szamosfalvi Avatar Csilla Szamosfalvi
  2023.04.27.
 • Korrekciós testkezelő és masszőz vagyok. Kommunikációs képzésre jártam Niához, azért, hogy a hozzám forduló vendégekkel hatékonyabban tudjak beszélgetni a problémájukról és annak okairól. A képzés nagyon... Olvass tovább

  Papp Anett Avatar Papp Anett
  2023.04.24.
 • Az önismereti utam egyik legfontosabb kísérőjévé vált Nia. Manapság sok szó esik az együttérzésről, a lelki fejlődésről, az önszeretetről, de sokan ezeket csak a fogalom szintjén... Olvass tovább

  Katona Dóri Avatar Katona Dóri
  2023.04.21.
 • Önismereti útra magánéleti elakadások vezettek, úgy éreztem, hogy egyedül nem tudom megtalálni a megoldást a problémáimra. Nia segítségével a coaching folyamat során tudatosabbá váltam, megtanultam reflektálni... Olvass tovább

  DrBalázs Szonja Avatar DrBalázs Szonja
  2023.04.10.
 • Life coachingra jártam Niához. Az egyik, amit tanultam, hogy a másokkal való valódi kapcsolódás feltétele a magam felé irányuló elfogadás és szeretet. Ez segít felelősséget vállalni... Olvass tovább

  Ádám Lótos Avatar Ádám Lótos
  2023.04.09.

Nálam végzett coachok véleménye

Olvasd el mit mondanak a képzésről azok a kollégák, akik nálam végeztek Life- és integratív coachokként. 2021.05.10.

Ajánlom kezdőknek és haladóknak is!

Széles, sokrétű tudásra tehetünk szert Nia Life coach képzésén önmagunk és mások működésével kapcsolatban. Tehetjük mindezt olyan környezetben, ahol egy olyan védőháló vesz minket körül, ami lehetővé teszi mindenki kibontakozását. Ajánlom kezdőknek és haladóknak is, hiszen mindenki ki tudja venni belőle mindazt, amire a saját fejlesztéséhez szüksége lehet, és egy olyan útravalót kap, ami még évekre elegendő tudást és értés anyagot ad.

Nia a képzés során megtanított minket kiállni magunkért, felismerni a konfliktushelyzeteket, leválasztani egymástól azt, amivel dolgunk van és azt, amivel nincs. Rengeteg példával szolgált, megoldókulcsokat, eszközöket adott a problémák jobb megértéséhez és a megoldáshoz vezető út kereséséhez. Nia tapasztalatai, tanítási stílusa elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy mindenki fejlődjön és képessé váljon mások elfogadására, mások problémáira való nyitottságra.

A Life- és integratív coach képzés annak is hasznos, aki később nem akar a szakmában dolgozni, de megakadt az életében, aki válaszokat keres a jelenlegi helyzetére, aki tudni, érteni szeretne többet, mint ami nyilvánvaló és megfogható.

F.Zsuzsa (32 éves)


Szeretettel ajánlom a képzést neked:

-ha szeretnél emberekkel foglalkozni, de eszköztelennek érzed magad,
-ha mindig is emberekkel foglalkoztál, s épp ezért fontos neked időszakonként a megújuló más szemszögből is átgondolt perspektíva, a szélesebb rendszer-szemléletű rálátás a klienseidre, és helyzetekre,
-ha fontos számodra a minőségi önképzés, és a biztonságos közegben megélhető önismeret,
-ha nyitott és jó értelemben vett alázattal teli közegben szeretnéd megmutatni és felfedezni mélyebb lelki rétegeidet, mert ehhez itt megteremtődik Nia által minden feltétel,
-ha szeretnél felelősséget vállalni saját magadért, csak eddig nem tudtad a hogyant, ha szeretnél felnőtté válni, megtanulni az asszertív kommunikációt, a biztonságos konfrontációt, és minden látszólagos nehézség ellenére lelkesít téged a belső lelkimunka.

Teheted mindezt Nia maximális biztonságot nyújtó szakmai ölelésében, védőhálójában. Az ő vezetésével a képzés nagyon őszinte, mély, érzelmeket megnyitó és fejlesztő, bizalmon és szereteten alapuló – épp ezért biztonságos – határfeszegetős fejlődési lehetőség.
Ajánlom azoknak, akik tenni is szeretnének az életükben nem csak szakmai tudást hallgatni egy előadótól, hiszen a képzés egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy nagy óra számban tanulmányi gyakorlat alapú. Teljesen másképp fogsz gondolkodni a segítőszakmákról ez után a képzés után! Megnyílik számodra valami új, valami mély, valami ami a tiszta kommunikáció útján garantáltan hidat képez közted, és a klienseid között. Ez egy újabb lépés Önmagadhoz azért, hogy közelebb kerülhess másokhoz!

K.Anita (34 éves)


Bármelyik barátomnak jó szívvel ajánlanám!

Azt gondolom, hogy felnőtt fejjel már teljesen a saját felelősségem, hogy a legjobb oktatót keressem meg azon a szakterületen, amin fejlődni szeretnék. Nekem három szempont volt mindennél fontosabb: gyakorlott, szakképzett és emberileg szimpatikus legyen a trénerem. Én utólag is úgy érzem, hogy Nia mindegyiknek maximálisan eleget tett. Különösen sokat fejlődtem az önismeretben és az előrevivő konfliktusok felvállalásában, a beleállásban. Tetszett, hogy a részletes és precíz jegyzetek mellett hangsúlyos volt a gyakorlati rész! A képzési napokon és utána is bármikor a mai napig kérdezhetünk, mindig legjobb tudása szerint segített és válaszolt Nia.
Bármelyik barátomnak jó szívvel ajánlanám Niát, mint coachot, mentort és oktatót!

L.Ricsi (26 éves)


Hatalmas tapasztalás, hogy mire képes néhány ismeretlen ember ha egy irányba néz!

Saját magam és környezetem mélyebb megértése miatt választottam ezt a képzést. Nagy izgalommal és némi félelemmel indultam el ezen az „utazáson” ami nyitottsággal, őszinteséggel, elfogadással volt kikövezve. Nagyon sok tudást, a gyakorlati foglalkozások kapcsán tapasztalást adott. Voltam fent, voltam lent, de mind végig egy képzett, szeretetteljes oktató kísért, aki nem engedte, hogy lezuhanjak, hanem bátorított és szárnyakat adott, hogy más nézőpont is létezik a világon. Hatalmas tapasztalás volt, hogy mire képes néhány ismeretlen ember ha egy irányba néz, hogyan tudja elfogadni segíteni a másikat. S mire képes a komfortzóna elhagyása???

Nia személyében egy csodálatra méltó embert ismertem meg, nagyon bátor és szimpatikus, ahogy vállalja önmagát s saját élet-példáit. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné ezt az utazást megtapasztalni.

Hiszen: „Csak lépned kell és az Út a lábad alá fut…”

                                                                                                         T.Sz.Csilla (52 éves)

A Csodakurzus az önelfogadás útja

Nagyon örülök, hogy már egy éve rátaláltam Nia Csodakurzusára! Megvettem a könyvet, elkezdtem csinálni a napi feladatokat, és belefogtam a törzsszöveg olvasásába is. Tudtam, hogy segítségre van szükségem, egyedül nem boldogulok. Jelenleg az ország több pontjáról kapcsolódunk be a 2 órás Csodakurzusokra, egy csoda-csapat vagyunk, csoda-ötletekkel és egy csoda-csoportvezetővel. Nagyon jó látni egymást, amikor fizikailag is együtt lehetünk, örömmel tölt el, hogy évente többször van lehetőségünk személyesen is találkozni egy-egy Csodaworkshop keretében.

A foglalkozások (inkább eszmecserék) mindig nagy lendületet adnak és utólag sajnálom, ha napokig nem foglalkoztam a feladatokkal, vagy nem olvastam a könyvet. Nia nagyon megértően, és empatikusan biztat bennünket, hogy változást csak akkor érünk el, ha teszünk érte.

A Csodák tanítása elég nehéz olvasmány.

Nia segít akár egyénre szabni a könyvben való haladást. Igyekszem rendszeresen elvégezni a napi feladatokat, de a kihagyott napokat is elfogadom, mert azt tapasztaltam, hogy az azt követő napok eszméi épp így estek jó helyre. Mindig akkor volt szükségem az adott tanításra, amikor eljutottam hozzá. Sokkal nyugodtabb és elfogadóbb lettem a könyv hatására, kívül tudok maradni olyan helyzeteken, amikbe korábban beleálltam és ebből vita kerekedett. Ha felismerem, hogy félek, most már nagyon hamar elmúlik ez az érzés. Kevesebbet agyalok.

Sokkal türelmesebben várom a megoldatlan kérdések megoldását. Jobban elfogadom az embereket és saját magamat is. Korábban gyakran volt olyan gondolatom, hogy miért viselkedtek úgy a körülöttem élők, ahogy. Miért azt mondta, miért úgy mondta vagy csinálta? Én másképp tettem volna. Egyre kevesebbet tapasztalok ilyet. Vagy a környezetem változott meg, vagy én.

Az önelfogadás megváltoztatja azt, ahogy másokra nézünk!

Mivel elég sok emberrel szemben voltam kritikus, azt gondolom, hogy inkább a bennem zajló változások hatására változott meg az érzékelésem. És ezek a változások csak úgy jöttek, nem erőszakos tanulás, vagy tudatos cselekvés hatására. Én „csak” olvasom a könyvet, csinálom a napi gyakorlatokat és járok a Csodakurzusra. Mégis látható a változás az életemben. Aminek legmélyebb gyökere az, hogy megtanultam elfogadni és szeretni magam úgy, ahogy Isten megteremtett.

Minden alkalom másmilyen, ugyanakkor minden perce élvezetes, hasznos.

Vihetünk saját elakadást, kérdést, kérést, beszámolunk arról, hogy hogy haladtunk a könyvvel az utolsó alkalom óta. Van, amikor Nia hoz témát. Rendszeresen meditálunk, segítve a megérkezést, a ráhangolódást. Dolgozunk a könyvvel is, hogy minél jobban elmélyülhessen, amit olvasunk.

Ja és ami a legfontosabb, beszámolunk a minket ért CSODÁKról. Merthogy vannak. Gyere te is a csoportunkba, mert ez egy szeretetteli közeg, ahol sokat lehet fejlődni és közel kerülni ahhoz, akik a mindennapi élet tudatosságától mélyebben vagyunk.

Szeretettel: Török Edit
Debrecen, 2021.09.19.

Vezetőként érték érzékenynek maradni

Egészség coachingra és Szupervízióra jártam Niához. Sok önkonfliktusom adódott abból, hogy hogyan őrizzem meg az érzékenységemet munkahelyi közegben, vezetőként. Hónapokon át küzdöttem magamban azzal, hogy nőként hol vannak az egyéni érzékenységem határai. Meddig egészséges rendelkeznem ezzel, hogy ne férfiasodjak el, ugyanakkor épp a férfiak ne értsenek félre? Nem volt kivel beszélgetnem erről, így magamban őrlődtem, és hol egyik, hol másik irányba billentem. Vagy érzéketlen voltam és távolságtartó, vagy túl megértő és empatikus, amivel aztán visszaéltek. Nem találtam annak a módját, hogy nyújthassam ugyanakkor szabályozhassam az érzelmeimet.

Amikor a barátaimmal próbáltam erről beszélni, azt mondták vonjak ki minden érzést magamból a munkában, hisz a magánéleti énemnek semmi keresnivalója odabenn. Bennem ez viszont inkább frusztrációt okozott, mintsem megnyugvást. Nem szerettem volna elfojtásokkal élni, végül mégis emésztési gondjaim lettek egyik napról a másikra, később pedig IBS-em. Ekkor ajánlotta egy ismerősöm Niát, mint Egészség coachot, hogy érdemes lenne beszélgetnem vele az életmódváltásról.

Elmentem hozzá, körbejártuk az egészségügyi állapotomat, majd hétről hétre kidolgoztunk egy egészségtervet, miközben beszélgettünk az elfojtásaimról, és önkonfliktusaimról. Ez olyan hatékony volt, hogy 3 hónap alatt rendbe jöttem fizikailag, és akkor mesélt nekem a szupervízióról.

Úgy éreztem egész életemben ezt a módszert kerestem vezetőként!

A szupervíziót nekem találták ki! Fejest ugrottam a fejlődésbe, és egy percig sem bánom, hogy az első folyamat 10 hónapig tartott. Biztonságosnak éreztem, hogy nem kell gyorsan megfejlődnöm valamit, amiről semmit sem tudok, hanem van időm mindenre, sőt megállhatok, újragondolhatok, akár újra nekifuthatok, ha valamiben még szükségem van tanulásra.

A szupervízió megváltoztatta a szemléletemet!

Nemcsak, hogy magammal szemben megújultam, s a helyére kerültek az érzelmi és gondolkodásbeli sajátosságaim, hanem megértettem hol vannak a magánéletem és szakmai életem határvonalai. Ami hozzásegített, hogy az alkalmazottaim felé is innovatív szemléletű vezetővé váljak. Szerintem nálunk most jó dolgozni mindenkinek!

A szupervíziónak köszönhetően már tudok határt szabni az érzéseimnek, ugyanakkor beszélni is arról ami frusztrációt okoz. Gyakorlatilag nincsenek szakmai lelki problémáim már.

A 10 hónapos folyamat lezártával pedig nem búcsúztam el Niától, hanem azt hiszem élethosszig szeretném, hogy kísérjen személyes tanácsadómként. Évente 3-4 alkalommal egészen biztosan szeretném átbeszélgetni a kihívásaimat, eredményeimet, tanulnivalóimat szupervízió keretén belül. Nem szeretném félretenni az önfejlesztést, hiszen ez alapozza meg, hogy egészséges, éber, érzékeny és másokra is tekintettel levő vezető lehessek.

Német Annamária (44 éves, kereskedelmi szakterület, divízióvezető)
Budapest, 2021.04.10.

Az élet, mint csodákkal teli út

A Csodák tanítása az igazság nagykövete, és az illúziók helyreigazításának eszköze. Másfél éve kezdtem el a kurzusra járni Niához. Akkor még pdf-en ismerkedtem a tanítással, de az nekem sosem volt egy alkalmas módszer, így viszonylag hamar megrendeltem a könyvet. Már amikor megérkezett, akkor éreztem, hogy van benne valami olyan ami megmagyarázhatatlan, de biztonságos, hívogató, ismerős… Ami ott van valahol az érzékeimben, a testemben, az emlékeimben, s cirógatja az elmémet.

Az első téves hitrendszer helyreigazítása megújulást hozott.

Kezdetben nagyon nehéz volt a szövegértés, mert néhol nehéz a nyelvezet. Nekem eleinte kifejezetten viszolyogtató volt Isten nevének használata, helyettesítettem akkor még az Univerzummal. A Csodák tanítása című könyv olvasásával és a kurzusokon kapott segítő beszélgetésekkel ma már értem, hogy miért: a büntető Isten képe volt az számomra, ami visszatartott az ő áhítatos imádatától. A könyv ezt helyreigazította bennem.

Ma már tudom, hogy Isten „csak” szeret. Sosem büntetne meg semmiért. Ahogyan olvastam a könyvet, úgy alakult át lassan a szemléletem. Egyre nyugodtabb lett az életem, kezdtek bizonyos dolgok értelmet nyerni benne. S nem utolsó sorban megoldást adott sok mindenre.

Fantasztikus megélni a Csodákat!

A Szentlélek olyan könnyedén, egyszerűen, szeretettelien veszi át az irányítást a cselekedeteim, szavaim felett, hogy eszembe sem jut ellenkezni a folyamattal. Sőt! Vágyom rájuk! Minél többször szeretném átélni az ilyen pillanatokat. Ezekhez csak olvasni kell a könyvet rendszeresen, és végezni a gyakorlatokat naponta, az előírtak szerint.

A csodák tanítása haza vezette a lelkemet!

Beépült a napi rutinomba a könyv olvasása. Nekem a reggelek a legalkalmasabbak arra, hogy picit befelé figyeljek, kapcsolódjak a Feljebb Való Mindennel. És nem mellesleg ezek nagyon szép alapot adnak az egész napnak: akadálytalanabbul élem meg a nehézségeket, nem kell küzdenem semmivel, csak megfigyelni őket, Isten szemén át. A Csodák tanítása által megtanultam, hogy nincs bűnöm. Elmúlt a bűntudat, mert Isten szívében senki sem követ el bűnt. Nincs miért rosszul éreznem magam, ha véletlenül hibázok.

Az emberi kapcsolataim lágyabbak lettek, a lelkem egyre közelebb van a nyugodtság állapotához, és a kiegyensúlyozottság felé tart a fejlődésem.

A könyv olvasása és az életszemléletem ilyen átformálódása a mai globális helyzetben, a sok félelemben, bizonytalanságban, elnyomásban, presszionálásban egyfajta lámpásként szolgál egy biztonságos, boldog élet felé. Nekem sokat segít és támogat a mai napig is a lelki munkámban, átlendít a pszichológiai holtpontokon. Segít a dolgokat helyesen látni, az adott szituációkat a helyén kezelni, mindezt olyan szelídséggel, amiben nem érzek erőszakot, kötelezettséget.

Lelki menedékként szolgál a könyv, és a kurzus is.

Nia minden Csodaesten szeretetteli, nyugodt, otthonos légkört tud létrehozni, hol az általa hozott témával, hol pedig az általunk felhozott kérdésekkel dolgozva. A vezetett meditációk segítenek megérkezni az eseményhez, Istenhez, s picit kizárni a külvilágot. A csoporttagok is mind szeretettel fordulnak hozzám és egymáshoz is. Nincs feszültség, nincs bírálat a csoporttagok között. Nem is kérdés számomra, hogy folytatom-e a kurzust a következő etapban is. Hálával tartozom Niának, amiért megmutatta ezt az utat és amiért végigkísér rajta! Érzem, hogy ez egy hosszú távú kapcsolódás lesz, még nagyon sok kurzuson fogok részt venni, mert mindegyik más és mindegyik csodás!

„És az Ő tanítása azt eredményezte, hogy béke honol ott, ahol korábban fájdalom volt, és öröm lépett a szenvedés helyébe.” – A Csodák tanítása. Nekem ezt jelenti ez az út.

Papp Anett (42 éves, holisztikus testkezelő, Dorn-terapeuta)
Debrecen, 2020.11.10.

Egy női betegség, a nővé válás útján

A betegségem miatt kerestem meg Niát, mint Egészség coachot. Az én történetem a PCOS-el, és az Inzulinrezisztenciával kezdődött. Ma már tudom, hogy ebben a 2 betegségben, a mai orvostudomány eszközei mellett, és a megfelelő gyógyszeres kezelésen felül, más segítőre is szükség van. A testünkben történő változások csak egy része annak az útnak, amin ilyenkor mi nők elindulunk és nem mindegy, hogy ez az út gyötrelmes és lassú, vagy könnyed és örömteli.

A lelkünkben történő folyamatok megértésében és ezeknek a megoldásában szerintem csak egy holisztikus szemléletű szakember tud segíteni, aki képes kiegészíteni azt amit az orvostudomány adni tud. Szerencsére ma sok ilyen módszer és segítő áll rendelkezésre. Én Niát választottam, mert jó híre volt a városban, és tudomásomra jutott, hogy rengeteg nőnek segített már az életmódváltásban.

Niát egy komplex gondolkodású és nyitott szemléletű coachnak ismertem meg! Ő a kezdetektől mellettem állt, és a „kezemet fogta” ezen az úton. Segített megérteni mind a testi, mind a lelki folyamatokat melyekkel szembe kellett néznem. Segített a megfelelő orvosokat megtalálni, és velük együttműködve minden szintjén az életemnek, életmódot váltani. Mert ez a betegség, ahogy a köznyelven is forog egy „ezerarcú boszorkány”. Sok felől támad, sokféle tünetet okoz, és megkeseríti a mindennapokat, ha nem támogatjuk a szervezetünket minden fronton. S csupa olyan tünetet produkál, amitől a tükörbe sincs kedve nézni az embernek.

Hálás vagyok Niának, mert a közös munka során rávilágított sok dologra, ami odáig vezetett, hogy abban a beteg állapotban legyek. Legelőször úgy látom ha visszanézek, felelősséget vállaltam a segítségével azokban a pontokban, amikben szerepem volt a betegség kialakulásában. Nem vigyáztam magamra, nem sportoltam, nem ettem túl egészséges ételeket, és nagyon sok szénhidrátot fogyasztottam. Majd megkerestük a betegségeim lelki okait is, és Nia a megoldás szakaszában is hatalmas támogatóm volt.

Szemléletének köszönhetően ma már nem beteg nőként tekintek magamra, hanem azt mondom van egy egészségügyi állapot, amivel együtt kell élnem, s amit ha jól menedzselek, akkor tünetmentesen élni hagy. A lelki ok megtalálását követően fontos szakasznak találom, hogy nem hagyott vele magamra, hanem változtattunk azon amin kellett. Végig kísért az ok feloldásán, és a változtatáson, hogy többé ne gondolkodjak úgy bizonyos dolgokról, ahogy, és képessé váljak megbocsátani másoknak, és magamnak is.

Azt gondolom, hogy kellő önismeret gyakorlásával, személyiségfejlesztéssel és egy kiváló szakember segítségével el lehet jutni oda másoknak is, ahol ma már tartok, szinte egészséges emberként. Egy boldog nő vagyok, amit nem tudok elégszer megköszönni Niának, és azoknak az orvosoknak, akiket együtt választottunk ki. A coaching folyamat pedig a legfontosabbat segített megtalálni, amire egy nő rálelhet. Önmagamat.

Köszönöm!

B. Erika (38 éves masszőr, természetgyógyász)
Debrecen, 2017.05.10.

A Life coachingot és a Szupervíziót is kipróbáltam

Niához először Life coachingra jártam. A sikeres magánéleti folyamat zárása után, később a szakmai életemet is szerettem volna rendbe tenni. 

Talán hamarosan el fogja tudni engedni a kezem – pontosabban én el fogom tudni engedni bátran az ő gyógyító kezeit. A pontos kezdő dátumot – bevallom őszintén – meg kellett néznem, mert sosem számoltam az alkalmakat, röpül az idő, de olyan hasznos percek és órák ezek. Csak azt érzem, hogy amióta beszélgetünk, jobb. Egyre csak jobb, és ezt mások is észreveszik. Szerintem mindenkire ráférne egy kis önismeret, de az emberek olyan bizalmatlanok és elutasítóak a coachinggal kapcsolatban: „Hogy tudna segíteni, úgysem tud”, vagy az „Én is csak megoldom valahogy” – mondják. De, tud segíteni a coaching!

A coach pedig ezért szakember, mert ő képzett segítő, és igen, van az a pont, amikor már egyedül nem találod a megoldást. Nem feltétlenül kell túl sokkoló, vagy bonyolult dolgokra gondolni, de azért mindenkinek megvan a maga keresztje. Én ezt úgy tudnám leírni, hogy minden problémát, dühöt és fájdalmat tudatosan, vagy tudattalanul szépen bedobáltam a hátam mögé, hogy ne is lássam. Csak gyűjtögettem ott a mázsás köveket, mint egy „kis” pakkot. Sajnos nehéz sziklákat már gyerekkorom óta cipelek, és az én keresztem már picit súlyosnak bizonyult.

Kerestem a megoldást, és Nia személyében a legjobb segítségre, szakemberre leltem. Emlékszem az első találkozóra: csak soroltam és öntöttem rá ami bennem volt. Life coachingnál főképp olyan jelenben engem hátráltató kérdéseket néztünk meg mint pl. szülők, testvér, haláleset – gyász, alkohol – erőszak, féltés és félelem, elengedés, düh és megbocsátás, boldogtalanság – boldogság. Majd miután a családon belüli gondokat helyretettük, következett az én életem pályára állítása, és a boldogságomhoz vezető út megtalálása.

Majd a coaching lezárását követően, később, egy másik folyamatban, szupervízió keretében a szakmai dolgokról esett szó. Habár mindig is ambiciózus voltam, elég sok energiát fektettem a szakmai életembe, de beszélgetéseink itt is változást hoztak. Új pozícióra pályáztam, munkahelyi konfliktusokat sikerült rendeznem, és most régóta ide-oda tologatott álmomat is megvalósítom: továbbtanulok, hogy én is úgy segíthessek másoknak, mint ahogy Nia segített nekem.

Niától olyan módszereket tanultam, olyan megoldási kulcsokat adott a kezembe, melyekkel képes voltam „kipipálni”, helyretenni, elengedni dolgokat. Szépen lassan megtaláltam az utat befelé, önmagamhoz. A kis pakkom ma már jóval könnyebb, sorban pakolom ki a nehéz köveket.

Én eleinte nem hittem magamban, de ő hitt bennem, és most már én is látom, hogy azok a pozitív változások amiket azóta tapasztalok, mind a beszélgetéseink hozományai. Mint egy lavina. Észre sem veszi az ember, és valahogy jönnek a dolgok, tényleg mintha kicseréltek volna. Sok munka. És sírás. És fájdalom. Majd nevetés, öröm, és a boldogság is eljön, ha hajlandóak vagyunk önmagunkkal „elszámolni”, felelősséget vállalni, és menedzselni az életünket.

Nem két nap, és nem két hónap, hiszen több évet kell helyre tenni. De van segítség, és többé nem leszel egyedül az úton! Nem lehet véletlen, hogy az utóbbi időben többen megkérdezték: „Lilla, te most olyan más vagy. Ki vagy virulva. Hogy csinálod?” A válaszom ezek után talán nem meglepő: „Nia.”

Csepregi Lilla (32 éves, Projektmenedzser)
Debrecen, 2016.02.06.

Kétszer is mentem coaching csoportba olyan sokat segített

Az első önismereti coaching csoport rendszeres ülései után igényem lett arra, hogy később is foglalkozzam magammal, ezért kezdtem el a második kurzust. Az első féléves etapban a szüleimről való leválásomon sikerült dolgoznunk, amely beindította a felnőtt életem egyéb folyamatait, mint például a munkahely-váltásomat és a párkeresési elakadásom leküzdését. A csoportfoglalkozásokon a társaim esethozásain keresztül a gyerek-szülő kapcsolat kérdését is több szemszögből megvizsgáltam a saját élethelyzetemben. Nagyon hálás vagyok azért, mert a második félévben az új csoporttársaim és Nia segítségével elkezdtük felébreszteni a bennem lakozó Nőt.

Szimbolikusan úgy szoktam az ismerőseimnek elmagyarázni, hogy számomra olyan az önismeret, mint amikor egy kamerát helyezgetünk különböző látószögekbe egy helyiségen belül vagy kívül. Fantasztikus érzés, amikor az ember felfedezni, hogy ha ugyanazt más szemszögből nézzük, akkor akár más értelmet is kaphat.

Mindenkinek ajánlom a csoportos önismereti coachingot, akinek valamilyen elakadása van az életében és szereti, ha megerősítést, visszaigazolást kap másoktól. A csoporttagok is sokat segíthetnek a felismerésekben, ráadásul erősítik a szeretetteljes környezetet, amit Nia minden alakalommal megteremt. Szeretettel ajánlom Niát azoknak, akiknek valamilyen életvezetési problémája van vagy az útkeresés során segítségre van szükségük a „jelzőtáblák” értelmezésében. Nia mindenkinek segít hazatalálni. 🙂

Demeter Adrienn (28 éves)
Debrecen, 2015.07.17.

Megtaláltam a helyemet a világban!

A coaching folyamat segítségével megtanultam értékelni önmagam, hogy mennyit érek és mit érdemlek. Valamint megtaláltam a helyemet a világban. Nia olyan életmutatással szolgált, ami gyökeresen megváltoztatta az életemet. Elindultam egy olyan úton, ahová nélküle nem tudtam volna: a fejlődés és siker útján. Nagy hatást gyakorolt az életemre a coaching!

Niát ajánlanám mindenkinek, mint recept nélkül kapható gyógyszert, élethosszig tartó szedésre, sorsfordító mellékhatással. 🙂 Ha nem úgy zajlik az életed, ahogy szeretnéd, ha folyton gátakba ütközöl, ha baj van a munkáddal vagy otthon, vagy ha egyszerűen fejlődni szeretnél, keresd bátran.

 Fibinger Zsuzsa (29 éves, lakberendező)
Budapest, 2015.05.10.

A coaching szerepe az életemben férfiként

Niához azért jártam egyéni Life coachingra, mert gondjaim voltak a magánéletemben és a munkámban egyaránt. Férfiként egyáltalán nem voltam tudatában az önismeret fontosságának.

Először kicsit kétkedve jó adag szkepticizmussal mentem el hozzá, mivel a férfiak és az érzelmi élet fejlesztése olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. A kezdeti bizonytalan lépések után gyorsan ráéreztem arra, hogy mennyire fontos az önismeret az életünkben. Talán az egyik legfontosabb dolog. Hiszen ameddig nem vagyunk képesek felmérni a képességeinket az adottságainkat, a vágyainkat, addig nem is tudjuk elhelyezni magunkat a világban és emiatt nem is leszünk képesek tudatosan és reálisan tervezni az életünket.

A kitartó önismereti munka szerintem egy élethosszig tartó folyamat lesz az életemben, ami által újra meg újra kinyílik a szemem önmagamra és a világra. Így a kezdeti bizonytalanság után már nem jelentett gondot egy évig tanulni magam vezetett önismereti munkában. A coaching új képességeket nyitott meg a gondolkodásomban, életszemléletemben. Mely képességek segítségével jobb esélyem nyílik arra, hogy feltérképezzem a valóságot (és nem azt, amit csak összeképzelődtem magamnak) majd reális elképzelések alapján építsem azt tovább.

A megszerzett képességek a gyakorlás során reflexeké válnak, napi rutinná fejlődnek, és jó irányba változik általuk minden. Az önismereti munka alapjaiban változtatta meg az életemet, ami által úgy gondolom, hogy sokkal jobb emberré sikerült válnom magam és a világ számára egyaránt.

Ezúton szeretném megköszönni Csete Niának azt a sok sok munkát türelmet és kitartást amellyel egy teljes éven át végigkísért az utamon. Személyében egy nagyon tehetséges, hivatásában végsőkig elkötelezett lelki embert ismertem meg. Az ő szorgalma odafigyelése és állhatatossága nélkül még most is vakon élnék.

Boda József (44 éves, mérnök, ügyvezető)
Debrecen, 2015.01.10.

Új út, az új önmagamhoz

Niához csoportos coachingra jártam fél éven át. Azért jelentkeztem, mert sokat hallottam az önismeret fontosságáról és kíváncsi voltam, milyen pluszt adhat az életemben.

A csoportos coaching alkalmával megismerkedtem nyitott, kedves és nagyon segítőkész emberekkel. A személyiségfejlesztő kurzusokat olyanoknak ajánlom, akik nyitottak mások iránt, és úgy érzik, hogy szükségük van egy kis támogató segítségre, amíg elindulnak az önismereti fejlődés izgalmas útján.

A találkozások során megismerkedhettem az emberi lélek fejlődésével, állapotaival és minőségeivel, ami nagyon sokat segített nekem abban, hogy fel tudjam dolgozni, jobban megértsem és el tudjak engedni a múltban történt olyan eseményeket, amelyekről azt hittem, már nincsenek hatással a mindennapjaimra, pedig még mindig a befolyásuk alatt cselekedtem, éltem. A csoportos foglalkozásokon a többiek és Nia támogatásával egy olyan úton indulhattam el, amelynek során jobban megérthetem saját érzéseimet, reakcióimat, amely végső soron önmagam jobb megismeréséhez vezet. Az önismereti munka segített felszínre hoznom azt a bennem rejlő bátorságot is, melynek segítségével nagy változásokat vittem véghez az életemben, és most őszintén boldognak érzem magam.

Olyan embereknek ajánlom Niát, akik nyitottak önmaguk megismerésére, keresik a céljaikat, vagy úgy érzik, hiányzik még valami a teljes boldogságukhoz.

Brigi (28 éves, tanuló)
Debrecen, 2014.09.03.

Megtanultam kiállni önmagamért, és vigyázni magamra

Niához jártam coaching csoportba fél évig. Azt hittem nekem senki nem tud már újat mondani! Tévedtem!

Kíváncsi voltam, vajon mit tanulhatok, hisz annyi mindent tapasztaltam már koromnál fogva. Rá kellett jönnöm, attól, hogy Nia fiatalabb nálam (épp a gyerekeimmel egykorú), még is olyan instrukciókkal látott el, szakmai felkészültsége empatikus képességei miatt, amelyek segítettek megoldanom olyan problémáimat, amikbe már évek vagy hónapok óta voltam beleragadva.

A közös munka által megtanultam önmagamat előtérbe helyezve időnként kemény döntéseket hozni. Erősebb lettem. Elfogadtam, hogy igenis hibázhatok, mert ember vagyok. Rájöttem ha önmagam számára nem vagyok fontos, mindig másokat helyezek előtérbe önmagam sehol sem vagyok, azzal nem teszek jót se magamnak, se másoknak. Megtanultam lelkiismeret furdalás nélkül NEM-et mondani, mert addig nem tudtam. Megtanultam segítséget kérni, mert azt gondoltam mindent nekem kell megoldanom! Azt hittem minden úgy jó ahogy én gondolom, pedig ez sem így van! Nia vezetésével nagyon sokat tanultam TŐLE és a csoporttól is. Azt gondolom, hogy a csoport ereje, amit Ő rendkívüli módon koordinált még fokozta azt az „AHA” érzést is amit időnként felfedeztem magamban.

Ajánlom azoknak akik azt hiszik magukról, hogy már nem lehet számukra újat mondani. Ajánlom azoknak akik már tudják, hogy mindenből főleg mások életéből lehet a legtöbbet tanulni. Ajánlom azoknak akik zárkózottak és magukon kívül senkivel nem merték még megosztani problémájukat.

Ajánlom azoknak akik nyitottak és készek megosztani saját életük problémáit, hogy mások is tanulhassanak belőle. Ajánlom azoknak akik fiatalok és még nagyon sokat kell tapasztalniuk. Ajánlom azoknak akik már idősebbek és sok tapasztalatukkal tudják segíteni a fiatalokat.

Egyszóval nagyon jó szívvel ajánlom Niát és az Ő valamennyi csoportos programját, tréningjét, hogy megtapasztald milyen is vagy Te valójában, hogy megerősödj, és hogy tanulj mások példáján keresztül a saját élethelyzeted megoldásában! Nia személyében egy rendkívül tehetséges, segítőkész, szerethető, kedves, szakmailag  felkészült hölggyel találkozhattok! Adjátok meg magatoknak az esélyt, hogy lelkileg gazdagodhassatok!

Koczka-Kiss Ilona (54 éves, Életmódcentrum vezető)
Debrecen, 2014.07.22.

Y