Radó Krisztina

Köszöntelek, Radó Krisztina vagyok,
a Szeretetteljes táplálkozás program megálmodója.

A testünkhöz történő szeretetteljes odafordulás sokunknak kihívást jelent. Ezért nagyon sokat tettek negatív értelemben a mozifilmek, a szépségipar, és a tökéletességre építő összes ruházati, kereskedelmi terület. Évtizedek óta kergetünk társadalmilag egy esztétikai, optikai látványosságot fanatizáló téveszmét, mely szerint csak az szép, és szerethető, ami a trendek szerint mértékarányos, közízlésnek megfelel és márkás cuccokkal körbevett. Majd eljön az a nap, elég sok mindenki életében, amikor szembesülünk az egyedi sajátosságainkkal, amik nem feltétlenül úgy néznek ki, vagy úgy működnek, mint a képeken, filmeken látott embereké. Ráadásul civilizációs betegségekkel, allergiákkal, anyagcsere-zavarokkal, és egyéb táplálkozási működészavarokkal küzdünk, amik nem engedik meg, hogy instant módon boldoguljunk az étkezéssel, vagy a testünkhöz fűződő viszonyunkkal. Tanácsadói munkaterületemen ilyen témákat érintő kihívásokban szeretnék neked segíteni.

A hivatásom útja

Életem során nagyon sok területen kipróbáltam már magamat, dolgoztam szakácsként, szállodai recepciósként, idegenvezetőként. Így hamar kiderült, hogy szívesen foglalkozom emberekkel, fontos, hogy segíthessek másoknak, és szeretek gondoskodni is róluk. Folyamatosan érlelődött bennem azonban a gondolat, hogy valójában valami teljesebbre vagyok hivatott. Rájöttem, hogy olyan munkát szeretnék, amiben több spiritualitás van, ahol nagyobb szerepet kap a lélek és az együttérzés, az elesettek segítése. Ezért 2017-ben szociális szakgondozóként végeztem, amely területen egyszerre használhatom az eddigi munkáim során megszerzett tudásomat, fejlett empátiás készségemet, gyakorlatias és megoldásközpontú gondolkodásomat. Azt csinálhatom, ami a természetemből fakad, gondoskodhatok olyan emberekről, akik társadalmunkban az egyik leginkább segítségre szoruló réteghez tartoznak. 8 éve ápolok idős, beteg embereket a saját otthonukban.

Révbe érésem

Nemrég ismét azt éreztem, hogy fejlődni szeretnék az utam során, az önismeretemben közelebb kerülni Istenhez, jobban megérteni, mi az Ő akarata és milyen további feladatokat szán még számomra. Útkeresés közben találtam rá Niára, aki mentoromként segített rálátni a még mélyebb életfeladatomra. Ez a hivatás már a tapasztalataim átadásáról és a tanításról szól, ahol azt a tudást oszthatom meg másokkal, amit a táplálkozástudományok tanulmányozása  során szereztem az elmúlt harminc évben. Ez a hobbim és a szenvedélyem. Most pedig eljött az az idő az életemben, amikor végre hivatásszerűen is ezzel foglalkozhatok. A végzettségemet idén tavasszal szerzem meg, de a konzultációhoz szükséges tapasztalattal, és ismeretekkel már rendelkezem.

Radó Kriszta

Azért csatlakoztam Nia egészségfejlesztő szakmai csapatához, mert Holisztikus szemléletfejlesztő konzulensként nála végeztem és azt éreztem, hogy megérkezek valami ősihez, valami bölcshöz a tanácsadói pályán. Valamihez, ami igazi, segítői emberismeretről, és az emberi lélek szeretetéről, szolgálatáról szól. S hogy a segítői látásmód, amit képvisel, az én konzulensi utamon is érték lehet.

Túl azon, hogy mások és önmagunk elfogadására, ítélkezésmentes és szeretetteli odafigyelésre tanít, átad olyan segítői életpálya modellt, mint a szupervízió, vagy a saját mentálhigiéném karbantartása, a saját stresszoldásom, lelki jóllétem gondozásának fontossága. Mind a saját kompetencia határaim vigyázása, mind mások szeretetteljes kísérése, meggyőződésem szerint elengedhetetlenül szükséges a mai világban ahhoz, hogy őszintén és etikusan segíteni tudjuk egymást. S hogy rátaláljunk önmagunk legnemesebb valójára.

Tisztán látom azt is, hogy változnia kell a világnak

Mert amerre megyünk kollektívan, az egyre kietlenebb, közönyösebb, etikátlanabb, és természetellenesebb. Azt érzem, egyre fontosabb egymás lelki segítése és támogatása, szeretetteli emberi közösségek építése. Ezért hálatelt szívvel és örömmel csatlakoztam a Lélekemelő kreativitás – szemléletfejlesztő szakmai csapathoz. Az itt képviselt önszeretet, szeretetteljes magam felé fordulás megtanulásának, majd a szeretet koncepciójának megtanítása mások felé azért önazonos számomra is, mert hiszek abban, hogy mások elfogadásához és szeretetéhez önmagunk elfogadásán és szeretetén keresztül vezet az út.

Ehhez pedig meg kell éreznünk, hogy valóban és mennyire, milyen határtalan gyengédséggel és feltételeket nem szabva szeret minket Isten. S hogy mindannyian az ő gyermekei vagyunk, és mindig, minden körülmények között vagy azok ellenére is amiket néha ösztönösen, szeleburdin megteszünk, bizalommal fordulhatunk hozzá. Niával beszélgetve sokkal többet értettem meg az isteni szeretet természetéről és Istenről magáról, mint eddigi életem során valaha is.

Az én szeretet-alkotásom neked

A Szeretetteljes táplálkozás számomra azt jelenti, hogy szeretettel, tisztelettel és megértéssel fordulok önmagam felé, a testem felé, annak valódi igényeit, szükségleteit figyelembe véve élek és táplálkozom. A testemre, mint a lelkem templomára tekintek, amit a Teremtőtől kaptam, hogy az Ő akaratát szolgáljam szeretetben fogant gondolatokkal, szavakkal és tettekkel. Ehhez pedig arra van szükség, hogy ápoljam és gondozzam a testemet, hiszen ahhoz, hogy bármilyen életigenlő folyamatban szolgáljak, először magamnak kell jól lennem. Ha szeretettel fordulok önmagam felé testileg és lelkileg is, akkor képes leszek mások felé is szeretettel fordulni.

Ezt a szemléletet tudom neked is átadni, ha hozzám fordulsz az étkezéssel kapcsolatos kérdésekben. A Szeretetteljes táplálkozás program keretében megtanítalak arra, hogy ezt miképpen tudod kivitelezni a mindennapokban. Valamint, hogy hogyan egyél úgy, hogy gyógyítsa az étel a tested és a lelked ahelyett, hogy megbetegítené. Annak pedig, hogy valóban jól bánj magaddal a legegyszerűbb módja az, hogy szeretettel eteted magad! Hiszen enni kell, enni szükséges az életünkben, de nem mindegy, hogy mit, mennyit és hogyan.

Szeretetteljes táplálkozás
Ha szeretettel, szépséggel és figyelemmel eteted magad, a lelked is jóllakik!

Hogyan segíthetek?

Online konzultációs formában tudsz velem kapcsolódni, az otthonod kényelméből. Ennek az a módja, hogy vedd fel velem a kapcsolatot e-mailen. Írj néhány gondolatot arról, ami miatt megkeresel, valamint, hogy miben kérsz tőlem segítséget. Ezután válaszolok rá, hogy a felmerülő táplálkozási kérdéskör hozzám tartozó terület-e, tájékoztatlak a program lépéseiről, hogyan zajlik, a konzultációs alkalmak számáról, időintervallumáról, és a díjáról. Ezután, ha megfelelőnek találod a feltételeket, a konzultáció díja előre utalandó. Utána kitűzzük az időpontot, és Zoom alkalmazáson keresztül, videóchat formájában konzultálunk.

A tanácsadás mellett egyéni igényeidre szabott szeretetteljes étrendet is rendelhetsz tőlem, akár bevásárló listával, és recepttel is. Bármilyen étkezési zavarral, speciális diéta beállítással, betegséghez kötött táplálkozási tanácsadással is megkereshetsz.

Kérlek olvasd el itt a szolgáltatásomat részletesen is.

Hamarosan online-tananyag formájában is tanulhatsz tőlem. Ha nem vagy konzultációs típus, akkor egyszerűen megvásárolhatod az útmutatóimat, és otthon, autodidakta módon segítheted önmagadnak az életviteledhez szükséges táplálkozási életvezetést.

Rendszeresen írok cikkeket, amelyekkel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az önszeretet a testeddel kapcsolatban is kiteljesedhessen. Ha érdekes neked ez a téma, kérlek iratkozz fel a Blogra, és értesítést küldünk neked, ha új cikk került fel az oldalra.

Az étkezés, az egészség és az öröm forrásává válhat számodra. Ez egy újabb lépés lehet az önmagad szeretete és elfogadása felé vezető utadon. Megtisztelő, ha kísérhetlek ebben!

Kapcsolatfelvétel:

szeretetteletesdmagad@gmail.com

Várlak, ítéletmentes, elfogadó szeretettel:

Kriszta


Fotó: Freepik

Y