Köszöntelek a honlapomon!

Csete Nia coachCsete Nikoletta, Nia vagyok, önismereti úton járó vezetők, segítő-kollégák és humán területen dolgozó menedzserek  kísérője. Néha vállalok klasszikus életvezetési tanácsadást lakossági területen, melyre olykor előfordulhatnak férőhelyek, de jellemzőbben a fent említett kliens-körben segítek. Coachként, Szupervizorként, Trénerként valamint képzési vezetőként is holisztikus szemléletű, és értékrendű vagyok! Ezért olyanoknak tudok segíteni, akik a tudatosság, az egyéni és társadalmi felelősségvállalás, a humánus egymáshoz állás elveit vallják az életútjuk, s hivatásuk során. Akik keresik a lelki kapcsolatot önmagukkal, másokkal, és Istennel.

Az életünkben a legfontosabb kapcsolatunk önmagunkkal kell legyen. Érezni, érzékelni és az elmeműködéstől mélyebben érteni meg saját magunkat, minden ember egyéni tudatosságának és harmóniájának a kulcsa. Hiszen, ha önmagunkkal nem vagyunk valódi kapcsolatban, egymással hogyan lehetnénk?

A megelégedettségen alapuló, lelkileg gazdag élet kibontakoztatásához érdemes megtanulni az önegyüttérzést, és a mások felé nyújtott empátiát.

Személyiségünk megértéséhez, a saját tapasztalatainkon nyugvó tanuláshoz, változáshoz s a fejlődéshez, önmagunkba tekintés, őszinteség és rengeteg humor szükséges. Az emberi életút megpróbáltatásokkal teli, csorbát szenvedhet benne az énképünk, egészségünk, lelki békénk. Helyreállítani mindezt, vagy megtanulni együttélni a sajátosságainkkal, önmagunk felé irányuló empátia nélkül nemigen lehet. Ráadásul ez vezet el a mások felé nyújtott együttérzéshez, szeretetteliséghez is!

Együttérzés megtanulása
Az együttérzés igazi balzsam a lelkünknek!

Önismeretünk összekapcsolása a spiritualitással segíthet abban, hogy az élet szépsége és magasztossága megérinthessen minket. Szeretet és lelki megközelítés nélkül ugyanis csak az egyoldalú, rideg valóságot láthatjuk, miközben minden kihívásban a nehézség mellett, ott van az ajándék is. A szeretetünk emberi vetülete, és isteni természetű átélése elmélyítheti a valóságunkat, hogy benne önmagunkat, majd egymást is elfogadhassuk.

A lelkünk kifejező erejének segítségével, mi emberek nyomot hagyhatunk a világban, és a világ nyomot hagyhat a szívünkben. A szeretet által az élet valósága a lélek síkján zajlik, és mélyen megérint minket.

Hogyan tudok segíteni mindebben? 

A magánéleti képességfejlesztésen belül holisztikus szemléletű Life- és Egészség coach, spirituális jellegű beszélgetéseket tartó csoportvezető, míg a szakmai kompetenciafejlesztésen belül Szupervizor vagyok. A felsorolt szakmáim keretében személyes és/vagy online beszélgetések során abban segítek másoknak, hogy a rohanó mindennapokban szánhassanak egy kis időt a belső lelki folyamataik átélésére. Trénerként, és képzési vezetőként holisztikus szemléletfejlesztésben segítek, hogy az egyéni életutak, a humán hivatások területei, vagy akár a szervezeti-, vállalati-, vállalkozói- cégkultúra tudatossági szintet léphessen.

Miért időszerű ez?

Amiatt találom fontosnak, hogy foglalkozzunk ezzel, mert az egyre magasabb elvárásokat és tempót diktáló modernizált életünk fokozatosan elválaszt önmagunktól. Miközben egy erőteljes, globális változási, fejlődési turbulenciában veszünk részt mindannyian, ami fokozza a szükségét a magunkhoz való kapcsolódásnak. Ha ezt nem vesszük időben észre, erőssé válhat a kitettségünk a szorongásra, krónikus stresszre, alvászavarra, evészavarra, életmódbeli betegségekre, kényszeres agyalásra, egyéb civilizációs egyensúlytalanságokra.

Aki vezetőként, menedzserként, segítőként csak kifelé él, a külső követelményeknek próbál megfelelni, s belülről meg nem értett folyamatokban próbál egyensúlyozni, annak élete kisebb-nagyobb kudarcokba fulladhat. Hiszen, ha nem vagyunk kapcsolatban önmagunkkal, akkor nem tudunk reális döntéseket hozni az életterületeinken, és hivatásunkban.

Ezért a belső figyelem képességének kialakításában, a saját lelki értékrend megfogalmazásában, éles kritika helyett könyörületes önmegértés ún. önegyüttérzés képességének fejlesztésében, holisztikus egészség- és életszemlélet fejlesztésben, a tudatos jelenlét átélésében kísérem a klienseimet, a magánéletünk s szakmai útjuk kibontakoztatása során. Miközben külön kitérőket tehetünk arra, hogy megtalálják az életükben a szépséget, a harmóniát, a szeretetteljességet és Istent.

A honlapomon az íráshoz a tegező hangnemet javaslom, és használom, ami szakmai státusz és kor függvényében közös munka esetén, változhat.

Ha a Balaton környékén élsz, személyesen Balatonfüreden és Veszprémben tudsz velem találkozni. A praxisom azonban országos, ezért Online ülésekre is jelentkezhetsz, melyek Zoom alkalmazáson keresztül zajlanak. Szervezeti megkeresés esetén az ország több pontján is lehetséges az együttműködés.

Ha van időd, kedved még többet olvasni, ismerkedj meg velem a Lélekrajz és az Életrajz menüpontokban.

Köszönöm, ha engem választasz
lélekébresztő útitársadnak!
Szeretettel: Nia

Y