Szép
Szépség

Isten szemével látni a világot

Amikor felfedezzük egymásban a szépséget, kapcsolatba kerülünk a belső fénnyel.

Az egyéni lélek fényes hatást keltve kiragyog belőlünk, amikor mélyebb kapcsolatba kerülünk a bennünk rejlő szépséggel. Midőn megérint minket a belső Szentség, végső soron azzá leszünk, aminek érzékeljük a Teremtőt. Magunkban hordozzuk a fényt, ami pedig Istent hordozza magában. Ez a fény fellelhető szinte mindenben, amit a szeretet és elfogadás szemén át tekintünk, ítéletmentesen. S amikor Istent keressük és vágyjuk vele a kapcsolatot, akkor elindulunk afelé, hogy vajon miként tudjuk szeretni és elfogadni magunkat a törékenységünkkel, sebezhetőségünkkel, gyengeségeinkkel együtt. Aki önelfogadásban van, megszépül, a belső merevség meglágyul.

A szépség menti meg a világot!

A szépség keresés fontos ajánlásom az élethez, mert ha mindent csak kritikusan, címkékkel ellátva tekintünk, lemaradunk a nehézségek mellett fellelhető jóról. A világunkban, dualitásánál fogva egyszerre van jelen mindkét pólus: rossznak és jónak tűnő minősítés. Hogy megtanulunk-e az egyiktől bölcsebbé, a másikból kedvesebbé válni: rajtunk áll.

A túlzott elmés működés, racionális gondolkodás során a lélek nehezen tud lángolni, mert a szívünk hordozza magában a szeretet magját és nem a gondolkodásunk.

Szépség
A szépség teljesség is egyben

A szereteten keresztül történő érzékelés a szépség, elfogadás, harmónia nyomán tud boldogságot elérni számunkra, s ha ezekkel kapcsolatban vagyunk akkor tud a gondolkodásunk Forrása Isten lenni, és nem az alvilág.

Fejből nem lehet kegyelmes élethez jutni!

A megelégedettséghez szükséges teret adnunk a lelkületünknek, és engedni, hogy meglágyítsa a felfogásunkat. A szépség beengedésével megtanulhatjuk a könyörületes gondolkodást, ami által Isten maga lép be fényével a horizontunkba.

Ajeet Kaur szakrális énekesnő, spirituális művész tekintetében ott ragyog az a bizonyos fény. Kirtanjaival (Istent dicsőítő mantrazenéivel) bejárta a világot békeaktivistaként. Lénye nemes egyszerűséggel érinti meg a szívünket, lelke Istenanyával kapcsolódik, és ez természetesen szép.

Nézd. Hallgasd. Érezd.


Ha tetszett, olvass Szépség témában mást is, hátha inspirálnak az írásaim arra, hogy keresni kezdd minden napodban a fényt.


Fotó: Pixabay

Tetszett? Támogasd a munkámat. Oszd meg! Köszi! 🙂

Y