Cikkek

Alacsony rezgésű gondolatok láncolata

A negatív gondolkodás tönkreteheti az egész életünket, ha nem változtatunk rajta!

Amikor önmagunkat megítéljük, akkor a fejünkben lévő elvárás szerinti ítélettel sújtunk le magunkra. Azonosulunk a gondolatainkkal, amin keresztül a berögzült mentális sémáink manipulálnak minket. A negatív töltetű séma energiája azt akarja, hogy higgyünk mindannak, amit a gondolat gondoltat velünk a fejünkben, mert akkor ugyanazt a rezgést fogadjuk be újra meg újra.

Ha a megadott irányú gondolatfolyam (pl. az hogy nem vagyunk elég jók) negatív rezgéstartományú, akkor ezek az alacsony rezgésű gondolatok, további negatív frekvenciájú szavakat fognak kimondatni, megfogalmaztatni velünk. Majd ezek még további kellemetlen nívójú új gondolatokat fognak teremteni bennünk.

A negatív gondolkodás megterhelő érzéseket generál

Például kiindulva onnan, hogy „nem vagy elég jó”, eszedbe juthat, hogy a múlthéten sem érted el amit akartál, akkor most sem fog sikerülni, – megfogalmazod a fejedben a lekicsinylő szavakat, és még további önbántalmazó ítéleteket fogsz mellé tenni. Végül terhelő érzéseid lesznek, amik felveszik az alacsony rezgést, és már kész is az energiaszegény testi – lelki állapot. Könnyen kikövetkeztethető, hogy milyen eredményt, tapasztalatot fogsz elérni a jelenben, ezek alapján…

A lelki gyötrelmek csökkentik az életenergiát

Amikor valamilyen ok miatt megsebző élettapasztalatokat szerzünk (elveszítünk valakit, konfliktusba keveredünk stb.), sérült gondolkodási sémákat fog berögzíteni róla az elménk. Így hárítva el az érett megküzdési módokat, visszazuhanva egy regressziós állapotba. Ilyenkor a lelki sebeken át tapasztaljuk az életet, és sebzetten is gondolkodunk róla.

Az elfojtott düh miatt, haragudhatunk valakire, vagy önmagunkra. Vádaskodhatunk, hibáztathatunk, hogy valakire ráterheljük a bűnbak szerepét. A fel nem vállalt felelősség miatt és helyett megsértődhetünk. Számtalan gyermekkori reakció segítségével menekülhetünk ki az adott élethelyzetekből, meggátolva az érett módú megküzdést. A sebzett működésmód lent tart minket a negatív gondolkodás súlyos, terhelt rezgéstartományában, egyféle önbántalmazó elme- és lelkiállapotban.

Negatív gondolkodás
A negatív gondolkodás lerombolhatja az egész életünket!

Ha fel is dolgozzuk a múltbéli tapasztalatokat, vannak olyan mélyen ható struktúráink, amik megmaradnak a gondolkodásunkban lelki gyógyulás esetén is. Ezek besüllyedve a tudatalattiban szunnyadnak, és ha valamilyen hiánnyal vagy frusztrációval átszőtt esemény felmerül, lehetőséget ad önmagának az elme arra, hogy valakit bántson. Vagy ha „nincs kéznél” ilyen ember, akkor érzelmi önbántalmazásba fogunk.

A tudatalatti mélység felküldi a reakcióink közé a régmúltban rögzült önsanyargató sémát (nem vagyok eléggé ilyen, olyan, amolyan vagy épp a másik ember ilyen meg olyan), és máris indul a dominóeffektus. De van megoldás, hogy mindez másképp legyen! Olvass tovább.

A bántalmazó gondolkodás az egó egyik trükkje

Amint meghalljuk a csendes lélekgyilkos szavait a fejünkben, tudatosítanunk érdemes, hogy ezek nem mi vagyunk. Ez egy hang, egy töredezett, tudattalan tartalom, ami az árnyékból azt suttogja felénk, hogy mi csak egy szerencsétlen senkik vagyunk.

Miközben ül az egó az esti tábortűz mellett, sütögeti a pecsenyéjét, és épp a lelkünket tűzi fel a nyársra a paradicsom meg hagyma helyett. Az inkvizítor jól bevacsorázik belőlünk, a fejünkben ítélkezik és azt a látszatot kelteti velünk, hogy ez a valóság. Elhalmoz minket a bántalmazó elgondolásaival, aminek gyökere félelem, és fájdalom alapú mentális programok. Minél inkább zuhanunk egy ilyen lelkiállapotba, annál távolabb kerülünk a szeretet általi megbocsátáshoz, elfogadáshoz és gyógyuláshoz.

Negatív hozzáállás
A negativitás egy elmeprogram, ami bennünk él!

Gondolkodtál már azon, hogy miért hiszel ennyire annak, aki a fejedben gorombán gondolkodik felőled? Próbáltál már, nem önmagadként tekinteni rá? Ugyanis „ő” nem létezik, a gondolkodó a fejedben, pusztán egy mentális gondolkodási struktúra.

Ugye milyen izgalmas a pszichológiánk? Nagyon sokat lehet tanulni magunkról, ha vizsgálódunk egy kicsit befelé. Szerinted hogyan tudnád megállítani a bántalmazó gondolatfolyamot a fejedben olyankor, amikor az automatapilóta üzemmódod a negatív szavakat önti rád? Nehéz lenne hirtelen ötletet találni rá, tudom. Ez nem is könnyű feladat, hiszen rengeteg önművelést, önkontrollt, önmunkát igényel.

Létezik azonban rá megoldás!

Ismerek egy olyan utat, ami gyökerestől változtatja meg ezeket a struktúrákat a fejedben. Nem tudom azt mondani, hogy van egy mindenható módszerem, és azt sem, hogy garantáltan működni fog neked is. Azonban, úgy léphetsz egy minimális költségű csodálatos önismereti útra, hogy én kísérni tudlak benne. Kísérni abban, hogy felismerd a saját egómechanizmusaidat, és képessé válj másképp dönteni, ha az épp nem szolgálja a javadat.

Ehhez A Csodák tanítása című könyv elolvasása szükséges, ami pszichológiai és spirituális válaszokat ad neked, a felmerülő kérdéseidre. Megtanítja a személyiséged működési módját, majd azt el is oszlatja. Igen, ez így kicsit talán furának tűnik, de ha tovább klikkelsz majd megtudod miért. Ad egy újszerű gondolatot önmagadról, és megoldó kulcsokat ahhoz, hogy képessé válj a sérelem alapú gondolkodás helyett nemes emberré válni.

Az egónk, amikor töredezett, nem tesz minket jó emberré. Áldozati szerepbe tol, és megtart egy gyermeki üzemmódban, amiben sebzett kis én-állapotban védekezünk a felnőtté válás ellen. Ez a könyv, átsegít a felnőtté válás pszichológiai útján, és megtanít éretten és szeretetteli módon gondolkodni.


Ha szeretnéd tudni mi ez a könyv, és hogyan tudlak segíteni benne, olvasd el a Csodakurzus menüpontom alatt a lényegét.


Ha szeretnél még olvasni ebben a témában klikkelj tovább a következő cikkemre: Magas rezgésű gondolatok csodája.


Fotó: Pixabay

Tetszett? Támogasd a munkámat. Oszd meg! Köszi! 🙂

Y