Húsvét
Cikkek

A lélek halhatatlan

A Húsvét a diadal, a bűn és a halál feletti győzelem jelképe. Olvasd el miért!

Jézus feltámadása az új élet, a remény és az örök üdvösség ígérete, miszerint Isten szeretete mindent legyőz. Ha Jézussal kapcsolatba lépünk a szívünkön keresztül, Ő megadja nekünk a képességet, hogy legyőzzünk minden vereséget, akadályt, és fájdalmat. Vele együtt felülemelkedhetünk minden nehézségen, és beléphetünk az élet igazi, lelki értelmébe.

A Húsvét üzenete: nem kell félnünk semmitől!

Az élet együtt járhat fájdalommal, bizonytalanságokkal, konfliktusokkal, testi-lelki és mentális betegségekkel, de ha Isten felé fordulunk, mindez megoldásra lelhet. Amikor a lelkünk megtelik Isten megingathatatlan erejével Jézus Krisztus nevében, akkor a hit mélyen kibontakozik bennünk. Megalapozódott hit mellett, amikor válságok érnek minket, az élet arcába nézhetünk, és megérthetjük: nincs mitől félnünk. Az erő, és a megoldás a hit által megérkezik hozzánk.

Hit
Isten, a hit által elfogadást és megbékélést hoz nekünk

A mi lelkünk is halhatatlan!

Életösztöne fényes, árnyékos, hol vizet fakasztó, hol kietlen puszta szárazságát hozó. Ténfergő, tekergő, kíváncsi, hiszékeny, megbabonázható. Mindaddig a vadság megzabolázhatatlan önfejű kiáradása, amíg be nem fogadja az egyetlen kertészt a szívébe. Világa Királyát, kinek ereje, hatalma van e vad hajtóerőt alázatra nevelni. S mire az őstudattalan mélység a Szent tudásra emlékezni tud, addigra a míves, megmunkált lélek káprázata öntudatos fénnyé növekszik. Földön kúszó sötétsége, a vadság önsorsrontó fele megnemesül.

Korbács, szögek, kereszt, töviskorona? A rút világ, gyilkos ösztön-eszközei, a téves, balga önhitt, meg nem tért ostobák áldiadala, és a halál bukása. Míg a megtisztult vér, igaz égi családunk Szent mintázata bennünk – oltalom, ígéret, s nyitány egy olyan országra, ahol a rút megszépül, a gonosz elbukik, az ádáz megtisztul.

Lélek
A megtisztult és megigazult lélek felébred Krisztusban

Az út, a megfeszült léleké. Kire a Szent alkímia Kálváriája vár… Az időtlen véggel. Hol a sebek mentén hófehér liliom, a vér izzásában tiszta Forrás fakad.

Új kút.

Hol megtisztult, szép szíved mellett, többé szeretetre már senki sem szomjazik.

Indulj a szeretet felé. Mert másfelé úgysem kerülhetsz!

Áldás. Áldott ünnepet!

Cikket írta: Csete Nia
Egészség coach, Szupervizor

Ha szereted az írásaimat iratkozz fel a Blogra. Nem zavarlak rendszeres e-mailekkel, csak értesítőt küld a rendszer, ha új cikk kerül ki az oldalra. 


Fotó: Freepik

Tetszett? Támogasd a munkámat. Oszd meg! Köszi! 🙂

Y