csaladallitas
Cikkek

A családállítás gyógyítja a családlelket

Bármi is történt a múltban, a lenyomata felszabadítható.

A legfontosabb mag az a kapcsolat. A lélek az, ami által kapcsolatban lehetünk mindennel, önmagunkkal, egymással, az Élettel és Istennel. Ha egy rendszerben nincs lélek, akkor nem beszélhetünk lelkivilágról. Élhetünk intellektuálisan, és úgy csinálhatunk, mintha összetartoznánk, de az emberi intelligenciák találkoztatása nem vezet lelki élményekhez, nem vezet kapcsolódáshoz. Ennek neve anyagitudat, felszínes csevej, és anyagivilág. A rendszer-elméletek az emberi működés megértésének olyan megközelítései, melyek a családokon, házasságokon, kollektívákon, társadalmakon belüli emberek közötti lelki interakciókra, valamint az adott közösséghez tartozó környezete(i) közötti kölcsönhatásokra összpontosít.

családlélek

Dr. Murray Bowen pszichiáter professzor, családterapeuta, az 1950-es évektől kezdve kidolgozta a család rendszerelméletét. Bowen professzor egyik alapfeltevése az, hogy a generációk életei alatt kialakult érzelmi rendszereink irányítják az emberi kapcsolatrendszereinket. Tehát a mában átélt érzelmi élményeinket, már ismerték az őseink is. Az általuk kialakított reziliens megküzdési vagy épp elhárító stratégiáik, menekülési terveik az érzelmi helyzetekre, beleivódnak a mi életünkbe is.

Reakcióink lemásolhatják az őseink reakcióit 

Számos helyzetben úgy reagálhatunk, ahogy ők reagáltak, és ezzel hasonló élethelyzeteket teremthetünk magunknak. „Az embereknek van gondolkodó agyuk, nyelvük, összetett pszichológiájuk és kultúrájuk, de mégis megteszik mindazt a hétköznapi dolgot, amit az élet alacsonyabb szintjén lévő élőlényei is megtesznek. Az érzelmi rendszer befolyásolja ugyanis a legtöbb emberi tevékenységet, és a klinikai pszichológiai, és szervi problémák kialakulásának is ez a fő hajtóereje.” – Bowen. Az érzelmi impulzusaink, összeköttetésben az ösztönkésztetéseinkkel, ha nem tudatosak: dróton rángatnak minket.

A lelki rendszer működésének ismerete a családban, a munkahelyen és a társadalmi rendszerben új, hatékonyabb lehetőségeket kínál az egészségfejlesztésben a problémák megoldására ezeken a területeken.

A legfontosabb magocska az életünkben tehát a kapcsolat!

Ha a lélek az, ami által kapcsolatban lehetünk mindennel: akkor a családlélek őrzi az összes odatartozó lélek, ember történetét, megélését, Sorsát. A családlélek a kollektív mezőben lakik, aminek ugyanúgy van tudattalan és tudatos része, mint az egyénnek. A családállítás gyógyítja a családlelket, bármi is történt a múltban, annak a jelenidejű lenyomata felszabadítható.

Egyetlen lélek ébredése és gyógyulása is hozzájárulás, a kollektív dolgaink jóra fordulásához. Mi történik amikor családok, párok, közösségek, falvak s városok gyógyulnak és ébrednek együtt? Nemesedés, érés, bölcsülés, szellemi erőbeállás. Elindul az a csoportos alkímiai folyamat, amit majdnem kiölt a modernizáció. Mi történik, ha egy társadalom, egy ország felébred? A tömeg-koherencia végig söpör a kontinensen. S a szívekbe igazi lelkiélet költözik. Mi történik amikor a bolygónk felébred? A világlélek körbeéri létciklusát, felsóhajt majd felnevet minden egyes szív mélyén, s haza kísér minket. Haza, Isten szívébe.

család

Hamarosan család- és rendszerállító leszek, ami keretében segíthetek facilitálni a te lélekmező szerkezeted tisztulását, gyógyulását is. Jelentkezz ebbe a csoportba, ha érdekelnek a családállító időpontjaim Balatonfüreden. Az állításokra a helyszínen szállást is tudsz foglalni.

Cikket írta: Csete Nia
Egészség coach, Szupervizor

Ha szereted az írásaimat iratkozz fel a Blogra. Nem zavarlak rendszeres e-mailekkel, csak értesítőt küld a rendszer, ha új cikk kerül ki az oldalra. 


Fotók: Freepick

Tetszett? Támogasd a munkámat. Oszd meg! Köszi! 🙂

Y